Skip to main content

Forvaltningsrett

Forvaltningsrett

Forvaltningsretten er et rettsområde som på ett eller annet tidspunkt berører oss alle. Forvaltningsretten omhandler blant annet vedtak fra NAV, tildeling av barnehageplass, opptak til høyere utdanning, byggesøknader, skjenkebevilling osv.

Forvaltningsretten deles gjerne opp i en alminnelig del og en spesiell del. Den alminnelige delen handler om saksbehandlingsregler som alle i forvaltningen må følge, uavhengig av hva slags spørsmål det er snakk om. Den spesielle delen, er mer spesifikk knyttet til de ulike rettsspørsmål som kan dukke opp i de mange delene av forvaltningen. For å kunne sikre sine rettigheter i møte med forvaltningen, er det ofte nødvendig å ha kunnskap om både den alminnelig og spesielle delen av forvaltningsretten.

I Advokatfirmaet Auxilium har vi god kompetanse i den alminnelige delen av forvaltningsretten. Vi har også spesialkompetanse innenfor flere deler av den spesielle forvaltningsretten, knyttet til for eksempel NAV, helse og studier. Flere av advokatene i Advokatfirmaet Auxilium har også bakgrunn fra selv å ha jobbet i forvaltningen.

Når du tar kontakt med oss i Auxilium, ønsker vi at du skal føle deg ivaretatt fra første stund.

Vi kobler hver enkelt klient opp mot den advokaten som har best kompetanse på akkurat det området du trenger hjelp med. Denne personen vil så følge deg opp gjennom hele saken, og vil tilby deg løpende oppfølging og veiledning. Innenfor en rekke deler av forvaltningen vil du også ha krav på å få dekket kostnadene til advokat av det offentlige. Våre advokater undersøker alltid muligheten til å få fri rettshjelp før vi setter i gang med en sak.

«  Ta kontakt  »

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.